Warren Buffett giving pledge

De aandelenmarkten zijn sinds de verkiezingsoverwinning van Trump in een stijgende trend terecht gekomen. Als reactie op het stimulerende economische beleid van de nieuwe president van de VS, kochten de beleggers massaal aandelen in. Ook Warren Buffett liet onlangs weten dat hij aandelen heeft ingekocht nadat bekend was geworden dat Trump de verkiezingsoverwinning naar zich toe had weten te trekken.

In een interview met Charlie Rose laat Buffett weten dat Berkshire, het investeringsbedrijf dat hij heeft opgericht, na de verkiezingen voor meer dan 12 miljard dollar in aandelen heeft geïnvesteerd. Dat deze actie opmerkelijk is, blijkt uit het feit dat deze investering bijna de helft is van de totale investeringen dat Berkshire de afgelopen 3 jaar heeft verricht.

Buffett gelooft in een aantrekkende Amerikaanse economie

Warren Buffett laat daarnaast weten dat hij rekent op een aantrekkende Amerikaanse economie. Hij verwacht niet dat de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product richting de 4% zal gaan bewegen, maar volgens hem doet een groeipercentage van 2% al wonderen. In 2016 wist de Amerikaanse economie te groeien met 1,6% en dat wist te resulteren in de laagste groei sinds het jaar 2011.

us-indices

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is te zien dat de Amerikaanse indices in de lift zitten sinds de verkiezingsoverwinning van Trump. Tijdens de feestvreugde werden er meerdere malen nieuwe recordkoersen op de borden neergezet.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger