Buffett Obama

Warren Buffett is niet alleen een legendarische belegger, hij is ook een legendarische bedrijfsleider. Deze combinatie maakt hem uniek. We kunnen evenveel leren van Buffett als belegger als van Buffett als bedrijfsleider. Deze 7 langetermijnregels zijn de kern van een sterk bedrijf volgens de miljardair.

De 7 essentiële regels komen uit zijn befaamde brieven aan de aandeelhouders.

# 1. Blijf rustig bij volatiliteit

Winstcijfers gaan nooit in een rechte lijn omhoog, maar dat mag geen obstakel zijn om rustig te blijven. Buffett verdient liever gemiddeld 15% per jaar via een hobbelig parcours dan 12% per jaar zonder tussentijdse problemen.

# 2. Denk op lange termijn

Bedrijven trekken aandeelhouders aan die bij hun bedrijfscultuur past. Wanneer je als bedrijf de focus legt op kortetermijnresultaten en economische parameters op korte termijn, zal je ook beleggers aantrekken die op korte termijn handelen. Het A-aandeel van Berkshire Hathaway werd bijvoorbeeld nog nooit gesplitst en bedraagt nu bijna $250.000 … per aandeel. Dit ontmoedigt beleggers om snel in en uit te stappen, net zoals Buffett het graag heeft.

Berkshire Hathaway Inc

# 3. Blijf gefocust

Schoenmaker, blijf bij je leest. Volgens Buffett zijn er te veel goede bedrijven die andere uitdagingen opzoeken om een ego te strelen of uit verveling. In veel gevallen negeert men de basis door minderwaardige bedrijven op te kopen. “The thrill of the chase blinded the pursuers to the consequences of the catch.”

# 4. De kosten laag houden

Lage kosten zorgen voor lage prijzen. Lage prijzen trekt klanten aan. Meer klanten zorgen ervoor dat de marges sterk groeien wanneer de kosten laag blijven. Hierdoor kunnen de kosten nog meer naar beneden.

# 5. Betaal geen aandelenopties uit

De waarde van aandelenopties kunnen variëren van nul tot heel veel. Deze opties hebben echter een totaal verkeerd effect op het bedrijf. Bonussen moeten afhankelijk zijn van de groei van het bedrijf en een invloed hebben op de dagelijkse activiteit.

# 6. Doe geen domme dingen

Buffett’s rechterhand, Charlie Munger, zegt altijd dat het enige dat hij wil weten is waar hij dood gaat zodat hij daar niet naartoe zal gaan. Als je niet tegen de gevolgen kan van wat je doet, moet je er ook niet aan beginnen.

# 7. Blijf klein

Het hoofdkwartier van Berkshire Hathaway heeft nog steeds maar een handvol personeelsleden. Het grote werk wordt gedaan door de lokale managers. Volgens Buffett moet je het bedrijf zo klein mogelijk houden. Hoe groter een bedrijf hoe moeilijker het is om bij te sturen of in te spelen op nieuwe opportuniteiten.

Bron: CNBC

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …