De Canadese cannabis producent Aurora Cannabis heeft volgens CNBC vandaag laten weten hun concurrent MedReLeaf over te nemen voor een som van 3.2 miljard CAD.

Deze overname is tot zover de grootste deal die er ooit gemaakt is in deze – letterlijk en figuurlijk – snel groeiende sector.

Deze deal komt 2 maanden voor de meer dan waarschijnlijke legalisering in Canada wat betreft het recreatief gebruik van deze softdrug, laat CNBC weten.

Maar het is overigens niet de eerste keer dat Aurora Cannabis toeslaat met een overname, eerder dit jaar kocht het al CanniMed Therapeutics voor 1.1 miljard CAD.

Het is volgens CNBC dan ook een erg actieve groeisector die misschien nog maar net uit de startblokken is geschoten.

Canada is momenteel de place to be wat betreft de beleggingsmogelijkheden in cannabis, dat zetten deze ontwikkelingen nogmaals in de verf.

De fusie van de twee boven vernoemde bedrijven zou volgens volgens CNBC moeten kunnen voldoen aan een productie van zo een 570000 kilogram cannabis per jaar, dit zijn althans de verwachtingen.

Deze productie zou bereikt moeten kunnen worden door middel van 11 groeisites waarvan 9 in Canada en 2 in Denemarken.

En deze twee bedrijven zijn niet de enige bedrijven in deze sector die nieuwtjes te brengen hebben.

Zo is er ook Canopy Growth Company – de grootste in zijn sector – die liet weten dat ze van plan zijn om hun aandelen op de New York Stock Exchange te laten noteren, iets dat onder andere zou moeten zorgen voor meer liquiditeit.

Het is dus zeker en vast een sector voor de speculant die wel gewoon is aan wat volatiliteit op de weg naar bovengemiddelde winsten, wat dat is volgens CNBC exact wat de sector hier biedt.

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.

Reacties