Pot marihuana

Net als in de Verenigde Staten staat de marihuanasector in Canada ook voor een sterke groeispurt. Maar de Canadese markt staat eigenlijk al veel verder dan de Amerikaanse. Canadese marihuana aandelen zijn dan ook veel interessanter, zegt Ellen Chang.

In Canada is het gebruik van medische marihuana al gelegaliseerd op federaal niveau. Dit zorgt voor een meer mature markt. Het aantal patiënten dat toestemming krijgt om medicijnen op basis van marihuana te gebruiken, stijgt sterk.

Canadese marihuana bedrijven staan veel verder omdat ze legaal de plant mogen kweken, in de VS mag dat (nog) niet. De marihuanamarkt is er ook veel beter gereguleerd. Volgens Chang zijn Amerikaanse marihuana aandelen dan ook voor traders en Canadese marihuana aandelen voor beleggers.

Marihuana Index Canada

Op 30 augustus waren er iets meer dan 90.000 inwoners van Canada die in aanmerking komen voor een behandeling met medicijnen op basis van marihuana. Tegen 2024 zou dit aantal stijgen naar 450.000 en spreken we van een marktwaarde van $1,7 miljard.

Naar  verwachting zal Canada zelfs het eerste G-8 land worden dat marihuana voor recreatief gebruik legaliseert. Dit zou zelfs al aangekondigd kunnen worden in 2017. In dat geval kan de marihuanamarkt in Canada een waarde krijgen van $10 miljard en zo’n 3 miljoen mensen bedienen.

Recent werd marihuana ook al gelegaliseerd in Californië, een van de grootste en belangrijkste staten in de VS. Het legaliseren van marihuana zit dus sterk in de lift in de Noord-Amerikaanse regio.

Marihuana aandelen openen gigantische perspectieven voor beleggers

Enkele grootgewichten uit de Canadese marihuanasector zijn Canopy Growth (TSX: CGC) (OTC: TWMJF), Aurora Cannabis (CSE: ACB) (OTC: ACBFF) en Organigram Holdings (TSX: OGI) (OTC: OGRMF).

De Canadese marihuana aandelen zijn veel meer liquide en kunnen veel sneller aan de nodige investeringen geraken door de wetgeving in Canada. Dat maakt de Canadese marihuana aandelen aantrekkelijker ten opzichte van de Amerikaanse vrienden.

In het Marihuana Rapport van Slim Beleggen lees je alles over de sterk groeiende marihuana markt alsook 5 tips voor de toekomst.

Bron: The Street