Miljardair Carl Icahn Volgens miljardair Mark Cuban zal Donald Trump als President desastreuze gevolgen hebben voor de aandelenmarkt. Een andere miljardair, Carl Icahn, ziet Trump dan weer liever winnen omdat dat beter is voor de economie. Donald Trump had recent nog zware kritiek op de Federal Reserve. Volgens Trump creëert de Fed een valste economie. Mark Cuban is van mening dat huidig President Barack Obama verantwoordelijk is voor die lage rentevoeten. Trump als President zou hier een einde aan kunnen maken waardoor de markten zullen crashen.

Een andere miljardair, Carl Icahn, ziet dan weer meer voordelen wanneer Trump de hoogste troon zou betreden. Met Trump als President zou er een beter ondernemingsklimaat ontstaan, zou de economie sneller groeien en zouden er meer mensen aan werk geraken. Zo zei Icahn:

Wanneer je 3 à 4 jaar in de toekomst kijkt, zal de Amerikaanse economie het veel beter doen wanneer Trump wordt verkozen in plaats van Clinton. De oplossingen van Clinton – meer en een grotere overheid – zal de situatie alleen maar erger maken.

Carl Icahn zegt dat de tegenhangers van Trump verkeerd zijn. ‘Er moet iets gebeuren, zegt hij, we hebben geen jobs en steeds minder mensen werken. Vroeg of laat zal dit ontploffen zoals in vele andere landen.’ Het is natuurlijk afwachten wie van de miljardairs gelijk gaat krijgen. Economen van Oxford University berekenden alvast dat Trump als President de Amerikaanse economie $1 biljoen zou kunnen kosten. De maatregelen van de Republikein zouden de globale economie groei vertragen waardoor de Amerikaanse economie tegen 2021 5% minder sterk gegroeid zal zijn. Dit komt neer op een bedrag van $1 biljoen minder economische groei.