Succesvolle CEO’s die aan het hoofd staan van miljoenen- of miljardenbedrijven doen veel meer dan alleen maar werken. Ze hebben vaak bepaalde routines, vooral ’s morgens, die hen juist in staat stellen enorm veel en belangrijk werk te verrichten in evenveel tijd als een hard werkende werknemer.

Vroeg op staan, geeft hen tijd om bepaalde dingen te doen zodat ze in de dag productiever werken. Dit zijn 7 succesvolle ochtendroutines van succesvolle bedrijfsleiders.

# 1. Afzonderen en de dag voorbereiden

Dave Rusenko, CEO van Weebly, blijft eerst een paar uur thuis werken voor hij naar kantoor gaat. Thuis kan hij in alle rust een paar uur nadenken en de dag voorbereiden. Op kantoor is het veel drukker en word je constant gestoord. Thuis is het rustiger en heb je een betere focus.

# 2. Mediteren

Jerrod Blandino, CEO van Too Faced, heeft weinig technologische snufjes. Maar er is 1 app waar hij niet zonder kan: 1 Giant Mind. Het is een meditatie-app. Door meditatie is hij meer gefocust en kan hij zijn dag veel beter organiseren.

# 3. Tijd voor geliefdes

Jeff Chapin, CEO van Casper, neemt ’s morgens tijd om met zijn hond te gaan wandelen. Hij probeert zijn mails en smartphone te laten liggen tot hij terug is van zijn kleine uitstap. Door uit de drukte van de dag te beginnen, kan hij veel beter zijn hoofd leeg maken.

# 4. Veel koffie drinken

Jessica Dilullo Herrin, CEO van Stella and Dot, drinkt veel koffie ’s morgen. Ze doet ook aan sport en meditatie, maar niet zonder haar koffie. Ze verzorgt haar lichaam om meer energie te hebben en koffie helpt om het lichaam snel in gang te trekken.

# 5. Laat die smartphone liggen

Peter Gasca, van Startup.SC en Naked Cask, laat zijn smartphone ’s morgens liggen. Hij gaat niet direct kijken wat er allemaal gebeurd is of wat er nog te gebeuren staat. Dat verhoogt onmiddellijk het stressniveau. Niets wat er ’s nachts gebeurde, kan onmogelijk nog een paar minuten langer wachten.

# 6. Word een met de natuur

Josh Reeves, CEO van Gusto, gaat ’s morgens tuinieren. Hij houdt van de eenvoud en het leven van de natuur. Zien hoe alles groeit en bloeit zorgt ervoor dat hij realiseert dat de wereld veel groter is dan je kan voorstellen. Hij kan er ook zijn hoofd leegmaken om de puzzels van de dag sneller op te lossen.

# 7. Trakteer jezelf

Melissa Bushnell, van Baked by Melissa, trakteert haarzelf ’s morgens op een lekkere Turkse koffie waarna ze naar de fitness gaat. Hoe je de dag start, bepaalt dikwijls hoe de rest van je dag zal verlopen. Jezelf trakteren motiveert en verhoogt je zelfvertrouwen.

Bron: MSN