china_instorten De Shanghai index heeft sinds de top van 2015 al meer dan 40 procent aan waarde moeten inleveren. Als gevolg van deze daling vragen veel beleggers zich op dit moment af of Chinese aandelen weer koopwaardig zijn. Om te kijken of aandelen koopwaardig zijn doen veel beleggers vaak een beroep op de zogenoemde Price/Earnings Ratio. De Price/Earnings Ratio vertelt ons hoeveel het aandeel hoger staat dan de bedrijfsresultaten. Bedrijven die te maken hebben met een hoge Price/Earnings Ratio zijn vaak opkomende bedrijven waar enorm veel van wordt verwacht. Zo noteert het aandeel Facebook bijvoorbeeld op dit moment meer dan 70 keer hoger dan de bedrijfsresultaten ondersteunen.

Chinese aandelen zijn overgewaardeerd

china-stocks Uit het onderzoek van Bloomberg is verrassend genoeg naar voren gekomen dat de Chinese aandelen, ondanks de daling van meer dan 40%, in vergelijking met andere wereldwijde aandelen nog steeds sterk overgewaardeerd zijn. Het gemiddelde Chinese aandeel uit de Shanghai index noteert op dit moment 59 keer de winst. Bloomberg voegt daar aan toe dat zelfs toen de Amerikaanse aandelen getroffen werden door de ‘dot.com bubble’ de waarderingen niet zo hoog waren. Voor de beleggers die willen beleggen in Chinese aandelen heeft het team van Bloomberg een goede tip. Zorg er voor dat de fundamentele aspecten de hoge koers ondersteunen!

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger