draak

Het was geen gemakkelijk jaar voor de Chinese beleggers. Direct tijdens de start van het jaar 2016 moest de Shanghai index meerdere procenten aan waarde inleveren. Op het dieptepunt van het jaar stond deze index zelfs 25% procent lager. Ook aan het einde van het beursjaar stond de Chinese beurs nog steeds lager en daarmee is de Shanghai index een van de slechtst presterende indices van 2016 geworden.

Toch zullen niet alle beleggers met argwaan naar de Chinese markten hebben gekeken. Voor de meeste Chinese nieuwkomers was het immers een jaar om niet snel meer te vergeten. In het jaar 2016 vonden 226 Chinese bedrijven hun weg naar de beursvloer en dat betekende het hoogste aantal aan beursgangen sinds het jaar 2011.

Chinese nieuwkomers weten te verassen

china-ipos

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de grootste verrassing in beeld gebracht. De Chinese beursgangen werden namelijk over het algemeen met open armen ontvangen. Op basis van de mediaan wist een gemiddelde Chinese nieuwkomer in de eerste maand met 392% in waarde te stijgen.

Volgens Zhang Haidong, strateeg bij Jinkuang Investment Management, komt dit met name door het feit dat speculanten met name hun weg vonden richting de nieuwe Chinese aandelen omdat de verkoopdruk daar relatief laag was. Het selecteren van de juiste Chinese aandelen loont!

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER