tesla

Tesla heeft de afgelopen jaren heel wat harten van beleggers weten te veroveren. Elon Musk kwam met het briljante idee om elektrische auto’s te maken en dankzij dit geweldige idee heeft hij op dit moment het overgrote deel van de markt van elektrische auto’s in handen. Het jaar 2017 kan ondanks alle euforie een belangrijk jaar gaan worden voor de producent van elektrische auto’s.

De komende maanden zal Tesla allereerst Model 3 op tijd moeten afleveren aan haar afnemers. De afgelopen tijd zijn we erachter gekomen dat Tesla nog wel eens last heeft van het op tijd leveren van haar sportauto’s.

Het aandeel Tesla heeft het niet gemakkelijk gehad

Daarnaast is het ook de vraag wat voor invloed de politiek van Donald Trump gaat hebben op Tesla. Trump heeft meerdere malen laten weten dat hij niet bepaald gecharmeerd is van hernieuwbare energie en dat kan Tesla in de weg gaan zitten. Zeker gezien het feit dat Tesla onlangs nog SolarCity wist in te lijven.

tesla-aandeel

Voor de Tesla-beleggers is het te hopen dat het jaar 2017 een succesvoller jaar zal worden dan het jaar dat inmiddels achter de rug ligt. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Markets Insider, is te zien dat het aandeel Tesla het jaar 2016 af wist te sluiten met een verlies van meer dan 7%.