china

De Chinese techgiganten Tencent, Alibaba en NetEase hebben er de afgelopen maanden voor weten te zorgen dat de MSCI China index flink in waarde is gestegen. Alleen dit jaar al is de Chinese index met meer dan 14% in waarde gestegen. Door deze prestatie is de MSCI China index op dit moment de best presterende index wereldwijd.

Internetbedrijf Tencent is sinds afgelopen november met meer dan 18% in waarde gestegen. Door deze prestatie kwam de marktkapitalisatie van Tencent onlangs uit boven die van Wells Fargo. Ook de andere genoemde giganten; Alibaba en NetEase hebben de afgelopen maanden mooie resultaten geboekt.

Chinese beurs heeft te kampen met een hoge koers-winstverhouding

Ondanks het feit dat dit een geweldige prestatie betreft voor de MSCI China index, is er ook sprake van een alarmerende situatie. De beurskoersen van de techgiganten mogen dan wel flink in waarde zijn gestegen, de winstcijfers blijven hier duidelijk op achter. En als gevolg daarvan is de koers-winstverhouding binnen deze index flink gestegen.

chinese-beurs-giganten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is deze stijging in beeld gebracht. Voor het laatst hadden we in het jaar 2010 te maken met een dergelijke hoge koers-winstverhouding. Ten opzichte van de S&P 500 index is deze verhouding relatief laag, maar op basis van het verleden is dit niveau voor de MSCI China index toch wel hoog te noemen.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER