Tesla Model S

Een Chinees bedrijf is er in geslaagd om de besturing van een Tesla Model S over te nemen. Op onderstaande video demonstreren ze hoe ze zowel een stilstaande als een rijdende Tesla kunnen hacken.

Om gehackt te worden, moet er wel aan enkele voorwaarden voldaan worden. Zo moet de bestuurder verbonden zijn met een slechte WiFi hotspot en moet er gebruik gemaakt worden van een webbrowser.

Het team van Keen Security bracht Tesla op de hoogte waarna het bedrijf van Elon Musk binnen de 10 dagen met een oplossing kwam.

Tesla waarschuwde dan ook dat iedere gebruiker de laatste versie van de software moet downloaden.

In 2015 werd ook een jeep van Chrysler gehackt. Daarop werden 1,4 miljoen auto’s teruggeroepen om via een USB-stick de nodige software update te geven. De update van Tesla gebeurde gewoon via een draadloze verbinding.

Tesla reageerde als volgt op het voorval:

Within just 10 days of receiving this report, Tesla has already deployed an over-the-air software update (v7.1, 2.36.31) that addresses the potential security issues. The issue demonstrated is only triggered when the web browser is used, and also required the car to be physically near to and connected to a malicious wifi hotspot. Our realistic estimate is that the risk to our customers was very low, but this did not stop us from responding quickly.


Bron: CNBC