Een nieuw rapport van 3 oktober naar de veiligheid van crypto handelsplatformen schetst een verdeeld beeld van de sector. Coinbase Pro scoort het hoogste van alle handelsplatformen in het rapport dat is uitgevoerd door ICORating. ICORating is een onafhankelijk bureau dat beoordelingen binnen de crypto industrie geeft.

Het rapport onderzoekt 100 handelsplatformen, met een dagelijks volume van minimaal 1 miljoen dollar.’ ICORating beoordeelt de handelsplatformen op verschillende criteria gerelateerd aan de bescherming van de gebruikers en de robuustheid van de code van de platformen.

Matige scores

Opvallend van het rapport is dat veel van de grootste handelsplatformen wat dagelijks volume betreft niet hoog scoren. Binance scoort bijvoorbeeld 63 van de 100 punten. Bitstamp doet het nog veel slechter, slechts 37 van de 100 punten.

De handelsplatformen zijn gerangschikt op basis van console fouten, de beveiliging van het gebruikersaccount, archief- en domeinbeveiliging en de veiligheid van de web protocollen. ICORating ziet dat op verschillende gebieden verbetering nodig is.

32 procent van de platformen hebben console fouten die een negatief effect op de gebruikers ervaring kunnen hebben en vervolgens tot verschillende defecten in operaties kunnen leiden. Op het gebied van beveiliging van het gebruikersaccount scoort 41 procent van de platformen slecht. Zo laat deze 41 procent simpele wachtwoorden van minder dan 8 tekens toe.

De beveiliging van het web was nog slechter. De meerderheid van de platformen faalde op het gebied van archief- en domeinbeveiliging, als mede in de beveiliging van het webprotocol.

Het lichtpuntje uit het rapport was dus Coinbase. Deze scoorde 89 van de 100 punten.

Hacks

“Nog niemand is volledig beveiligd tegen het verlies van hun cryptovaluta. Investeer daarom in betrouwbare cryptovalutas, diversifieer je portfolio en kies goede handelsplatformen”, adviseert het rapport.

Daarnaast stelt het ook nog: “Over de afgelopen acht jaar zijn rond de 31 handelsplatformen gehackt. Daarmee is total meer dan één miljard dollar gestolen (om precies te zijn 1,3 miljard dollar).”

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock