Bill Miller, een gerenommeerde value belegger, is ervan overtuigd dat bitcoin geen zeepbel is. In een interview aan CNBC vertelde hij dat bitcoin mainstream aan het worden is, wat de belangrijkste reden is voor de recente rally.

Bitcoin is sinds het begin van dit jaar met zo’n 90% gestegen. Miller is ervan overtuigd dat bitcoin nog meer ruimte heeft om te groeien. Miller zelf belegt al in bitcoin vanaf 2014, toen de munt nog noteerde aan zo’n $350.

Miller benadrukt ook dat de rally van de afgelopen maanden aanzienlijk verschilt van deze in 2017. Hij verwacht daarom ook niet dat deze sterke rally gevolgd zal worden door een even zware crash.

Miller stelt:

Het aanbod van bitcoin groeit met 2% per jaar maar de vraag groeit nog sneller. Hierdoor zal de prijs alleen maar stijgen.

Volatiliteit

Bitcoin wordt gekenmerkt door de enorme prijsschommelingen op korte termijn. Dalingen en stijgingen van tientallen procenten op enkele uren tijd zijn geen uitzondering. Beleggers die willen investeren in de munt moeten daarom beschikken over stalen zenuwen.

Miller erkende wel dat deze volatiliteit waarschijnlijk in de toekomst zal aanhouden. Dit is een factor die crypto-beleggers in het achterhoofd moeten houden wanneer ze overwegen om hun eerste stappen op de cryptomarkt te zetten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties