Ethereum bereikte op donderdag een nieuwe all time high, terwijl bitcoin maar niet herstelt geraakt van de correctie van vorig weekend. Ethereum slaagt er steeds beter in om uit de schaduw van bitcoin te treden.

De tweede grootste cryptocurrency ter wereld bereikte een nieuw record van $2 800, waardoor de kaap van $3 000 steeds dichterbij komt.

De sterke stijging van ethereum komt nadat de Europese Investeringsbank aankondigde dat het zijn allereerste digitale obligatie had uitgegeven op de ethereum blockchain. Dit leidde tot speculaties dat de munt aan populariteit wint onder mainstream financiële instellingen.

Bitcoin daarentegen blijft hangen op een niveau van minder dan $55 000. De munt is met ongeveer 16% gedaald ten opzichte van haar record van zo’n $65 000 dat eerder deze maand bereikt werd. Voor heel 2021 noteert bitcoin wel nog steeds aan een winst van bijna 90%.

Ethereum vs bitcoin

Hoewel Ethereum en bitcoin beide cryptovaluta zijn, zijn er toch enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Zo is ethereum de belangrijkste munt in het DeFi netwerk. De populariteit van DeFi is de laatste maanden enorm gegroeid onder cryptobeleggers.

Een andere populaire trend in de DeFi ruimte zijn NFT’s of nonfungible tokesn. Dit zijn digitale activa die bedoeld zijn om de eigendom van zeldzame virtuele items te vertegenwoordigen. Veel van deze NFT’s zijn gebaseerd op ethereum.

Ethereum ondergaat hiernaast een grote upgrade die het verder van bitcoin zal duwen. In theorie zou dit moeten leiden tot snellere transacties en wordt de hoeveelheid energie verminderd die nodig is om deze transacties te verwerken. Dit is een belangrijk punt omdat zowel de netwerken van ethereum als van bitcoin kritiek hebben gekregen van milieuactivisten over de impact van het delven van crypto’s op het klimaat.

Simon Peters, cryptoanalist bij eToro, stelt:

Na de netwerkupgrade zal ethereum zijn use-case kunnen bewijzen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties