Bitcoin heeft alweer een nieuwe mijlpaal bereikt. De munt bereikte een marktwaarde van meer dan $1 biljoen. Hierdoor is de virtuele munt meer waard dan de meeste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.

De marktwaarde van bitcoin wordt berekend door het aantal uitstaande bitcoin te vermenigvuldigen met de prijs van 1 munt. Een bitcoin kost ruwweg $55 000. Volgens Coinbase zijn er op dit moment ongeveer 18,6 miljoen bitcoin in omloop. De absolute limiet van het aantal bitcoin is overigens 21 miljoen.

Hoewel het geen ideale vergelijking is, zorgt deze marktwaarde ervoor dat bitcoin meer waard is dan de meeste Amerikaanse bedrijven. Enkel Apple, Microsoft, Amazon en Alphabet hebben een marktwaarde die nog groter is dan die van bitcoin.

Op sociale media wordt de nieuwe mijlpaal enthousiast toegejuicht door cryptofans. Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital Assets, stelt:

RIP bears.

Bedrijfswereld accepteert bitcoin

De Amerikaanse bedrijfswereld lijkt bitcoin stilaan te omarmen. Betalingsgiganten als Square en PayPal laten hun gebruikers toe om bitcoin te kopen en te verkopen. Hiernaast meldde BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten, dat ze een afdeling “Digital Assets” zullen oprichten.

Vervolgens meldde BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, dat het bedrijf weldra zijn eerste stappen op de cryptomarkt zal zetten.

Elon Musk kondigde begin deze week aan dat Tesla $1,5 miljard aan bitcoin had gekocht. Het bedrijf overweegt om haar consumenten in de toekomst bitcoin te laten gebruiken voor de aankoop van haar auto’s.

Al dit nieuws heeft de speculaties gestimuleerd dat andere groter bedrijven binnenkort bitcoin of andere crypto’s aan hun balansen zullen toevoegen. Bitcoin levert namelijk een aanzienlijk hoger rendement dan obligaties of cash.

Bron: CNN, CNBC

Foto: iStock

Reacties