Bitcoin heeft het nog steeds zeer moeilijk en kende op dinsdag opnieuw een forse daling. De munt daalde zelfs even tot onder de $30 000, wat voor het laatst gebeurde in januari. De belangrijkste reden van de daling is de steeds hardere houding van China ten opzichte van cryptocurrencies.

Bitcoin daalde de afgelopen 24uur met 12%. Sinds zijn all time high van april is de bekendste cryptomunt meer dan gehalveerd. Andere cryptocurrencies kregen ook te kampen met grote verliezen. Ethereum daalde met 14% terwijl dogecoin met meer dan 26% daalde.

Cryptocurrencies hebben een paar moeilijke maanden achter de rug om verschillende redenen. Er is de negatieve impact van het minen van crypto’s op het milieu en een mogelijke toenemende regelgeving in verschillende landen.

Regelgeving China

Crypto blijft enorm veel kritiek krijgen vanuit China. Het land geeft al maanden aan agressiever te willen optreden om het gebruik van cryptomunten aan banden te leggen.

De People’s Bank of China verklaarde op maandag dat het Alipay samen met vijf grote kredietverstrekkers heeft aangemaand om onderzoek te doen naar het gebruik van cryptotrading op hun platforms. Op deze manier zouden ze hierna alle cryptohandel kunnen afsluiten.

In het weekend meldde het land dan weer dat de provincie Sichuan een stop heeft bevolen op alle crypto-miningactiviteiten en de stroomtoevoer van deze faciliteiten heeft afgesneden. De provincie is één van de belangrijkste centra voor het minen van cryptocurrencies.

De toenemende repressie is deels bedoeld om de digitale yuan, die gesteund wordt door de Chinese staat, te stimuleren. Het land wil deze invoeren om de geldstromen beter in kaart te kunnen brengen.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties