Bitcoin is met afstand de meest bekende en grootste cryptocurrency ter wereld. Volgens Goldman Sachs zou hier echter op termijn verandering in kunnen komen. De zakenbank denkt dat ethereum groter zou kunnen worden dan bitcoin.

Ether is de tweede grootste cryptomunt ter wereld en heeft op het moment van schrijven een marketcap van zo’n $250 miljard. Bitcoin daarentegen heeft een marketcap van meer dan $600 miljard. Toch is Goldman Sachs een grote fan van ether.

Goldman Sachs verklaarde dat ether op dit moment de cryptocurrency is met het hoogste reële gebruikspotentieel. Ethereum, het platform waarop ether wordt verhandeld, is immers het meest populaire ontwikkelplatform  voor smart contract-toepassingen.

De steun voor ether komt er nadat Goldman Sachs in mei een rapport publiceerde waarin het potentieel van crypto als activaklasse werd besproken.

Goud blijft king

De cryptomarkt wordt steeds populairder maar Goldman Sachs verwacht niet dat bitcoin of ether goud snel zal inhalen als meest populaire store of value. De belangrijkste reden hiervoor is de hoge volatiliteit waarmee de cryptomarkt te kampen heeft.

Goud wordt sinds oudsher gezien als een bescherming in tijden van inflatie. Hoewel bitcoin vaak het digitale goud wordt genoemd, heeft deze zich nog niet kunnen bewijzen in een wereld die te maken heeft met een hoge inflatie. Goldman Sachs noemt bitcoin dan ook een bescherming tegen inflatie voor beleggers die meer risico willen nemen.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock

Reacties