Na de daling tot onder de $40 000 lijkt de prijs van bitcoin zich opnieuw te stabiliseren en is het herstel aangevat. Volgens Guido Buehler, CEO van de Zwitserse bank Seba, zou de prijs van bitcoin dit jaar kunnen verdubbelen als meer institutionele beleggers de munt beginnen te omarmen.

Nadat bitcoin in november een hoogtepunt bereikte van $69 000, is de waarde de afgelopen maanden fors gedaald. De prijs zakte op maandag zelfs even onder de $40 000, wat het laagste punt voor de munt was sinds september.

Deze daling was vooral te wijten aan de stijgende rentevoeten op schatkistpapier en de vooruitzichten op hogere rentevoeten bij de centrale banken. Dit bleef beleggers ertoe aanzetten hun risicovolle, groeigerichte activa af te bouwen.

Ondanks de hoge mate van onzekerheid maakt Buehler zich niet al te veel zorgen. Volgens hem zal de prijs opnieuw fors beginnen stijgen en zal bitcoin een nieuwe all time high bereiken in 2022. Buehler benadrukte wel dat de volatiliteit naar verwachting nog steeds heel hoog zal blijven.

Institutionele investeerders

Volgens Buehler zullen institutionele beleggers helpen om de prijs van bitcoin in 2022 een impuls te geven. In 2021 begonnen bedrijven reeds hun eerste stappen op de cryptomarkt te zetten en Buehler verwacht dat deze trend zich zal doorzetten en verder zal uitbreiden.

Pascal Gauthier, CEO van Ledger, is het hier echter niet mee eens. Hij gelooft ook dat de prijs van bitcoin zal stijgen maar niet onder impuls van institutionele beleggers. Volgens Gauthier is er op dit moment een retailtrend bezig in bitcoin. Particulieren zijn niet gereguleerd en hebben meer vertrouwen in bitcoin waardoor zij vooral de prijs zullen aanvoeren.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Comments