De prijs van bitcoin doet het in 2020 fenomenaal goed. De digitale munt heeft onlangs de kaap van $17 000 doorbroken. Dit niveau is het hoogste punt in bijna 3 jaar. Deze forse stijging roept herinneringen op aan de monsterrally in 2017.

Op het moment van schrijven noteert bitcoin aan meer dan $17 100. Volgens gegevens van CoinDesk is dit het hoogste punt sinds 7 januari 2018. Op jaarbasis is de munt al met meer dan 137% gestegen.

Volgens crypto-experts is de stijging van bitcoin te wijten aan een aantal factoren. Ten eerste zijn er de massale overheidsstimulansen als reactie op de Covid-19 crisis. Hierdoor gingen steeds meer beleggers op zoek naar alternatieven voor het traditionele geld. Ten tweede is er nog de vergrote belangstelling van bekende investeerders als Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller.

Charles Hayter, CEO van CryptoCompare, vindt ook dat de kloof tussen de cryptowereld en de traditionele financiële instellingen steeds kleiner wordt. Hierdoor zijn beleggers minder argwanend om te investeren in digitale valuta.

Veilige haven

Crypto-fans zijn van mening dat bitcoin dezelfde kwaliteiten heeft als safe-haven activa zoals goud. Beleggers trekken hier vaak naartoe in tijden van economische turbulentie.

Zij suggereren dat de fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen de aantrekkingskracht van soevereine valuta’s zoals de Amerikaanse dollar heeft doen verminderen.

Tot slot willen steeds meer bedrijven de cryptowereld ontdekken. Fidelity Investments heeft bijvoorbeeld een speciale afdeling opgericht om het voor haar klanten gemakkelijker te maken om in crypto te handelen. Hiernaast maakte PayPal het voor haar klanten mogelijk om digitale valuta te verhandelen op haar platform.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties