Bitcoin wordt vaak beschouwd als het digitale goud. Rick Rieder van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, zegt nu dat de digitale munt op een dag het gele metaal kan vervangen als belangrijkste veilige haven voor beleggers.

De prijs van bitcoin steeg vrijdag met 4% tot boven de $18 700. De digitale munt komt steeds dichter bij haar absolute record van iets minder dan $20 000 in december 2017. Volgens Rieder zal bitcoin niet meer verdwijnen in de financiële wereld.

Rieder denkt zelfs dat bitcoin op termijn goud zal vervangen als veilige haven. Hij stelt:

Of bitcoin op termijn de plaats van goud kan innemen? Ik denk van wel, omdat het zo veel functioneler is dan het doorgeven van een staaf goud.

Groter wordende adoptie

De erkenning van BlackRock, dat bijna $8 biljoen dollar aan activa beheert, is het laatste teken van een groter wordende adoptie van bitcoin uit de mainstream financiële wereld.

Nog niet zo lang geleden hebben bedrijven als Square en PayPal bitcoin al volledig omarmt als levensvatbare vorm van betaling. Hiernaast hebben invloedrijke investeerders als Stanley Druckenmiller en Paul Tudor Jones de digitale munt aangeprezen als belegging.

Bitcoin heeft tevens geprofiteerd van de zwakkere dollar. Beleggers zien bitcoin ook steeds meer als mogelijk alternatief voor door overheden gesteunde valuta als de euro en de Amerikaanse dollar.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties