Bitcoin en ether, de twee grootste cryptomunten, vestigden beide een nieuw record. De prijs van bitcoin steeg tot boven de $68 000 terwijl ether voor het eerst de kaap van $4 800 overschreed.

Deze recordbrekende bewegingen komen te midden van een bredere rally in de cryptomarkt. Zogenaamde “ethereum-killers” Solana en Cardano zijn respectievelijk 23% en 9% gestegen in de afgelopen 7 dagen.

Ook de ProShares Bitcoin Strategy ETF, die in oktober werd gelanceerd en bitcoin futures contracten volgt, profiteerde van de rally. De ETF steeg op maandag met meer dan 8%.

Er is geen echte specifieke reden waarom de cryptomarkt maandag zo fors steeg. Analisten denken echter wel dat dit positieve momentum in de komende weken zal blijven standhouden.

Upgrade

Volgende week komt bitcoin met de grootste upgrade in vier jaar. De software-upgrade staat bekend als Taproot. Deze zal zorgen voor meer privacy en efficiëntie bij transacties. De upgrade zal van cruciaal belang zijn omdat deze het potentieel voor smart contracts zal vrijgeven, wat een belangrijk kenmerk is van de blockchain-technologie.

Ondertussen geniet ether van een positief momentum sinds het Altair implementeerde. Dit is een netwerkupgrade die eind oktober live ging. Altair werd grotendeels gezien als een non-event. De upgrade was echter een cruciale stap in de implementatie van ethereum 2.0 of Eth2, waar al jaren wordt aan gewerkt en het hele netwerk fundamenteel zal herzien.

Eth2 heeft als doel ethereum meer schaalbaar, veiliger en duurzamer te maken. Deze verandering zal niet alleen belangrijk zijn voor ethereum maar ook voor de cryptosector in het algemeen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties