Bitcoin is terug van weggeweest. Vorige week doorbrak de digitale munt de kaap van $18 000. Dit jaar is bitcoin al met 150% gestegen en kruipt steeds dichter bij haar absolute record van iets minder dan $20 000.

De fenomenale rally doet denken aan deze van in 2017. Volgens verschillende crypto-experts, die door CNBC bevraagd werden, is de huidige situatie echter volledig verschillend omdat de cryptomarkt in de afgelopen 3 jaar veel volwassener is geworden.

Steeds meer mainstream bedrijven scharen zich ook achter de munt. Vermogensbeheerder Fidelity, een gevestigde waarde op Wall Street, heeft een nieuwe afdeling opgericht die het voor klanten moet mogelijk maken om te handelen in digitale activa. Hiernaast kunnen Amerikaanse klanten van PayPal sinds kort in crypto’s handelen op haar platform.

Ook steeds meer grote investeerders lijken overstag te gaan voor bitcoin. Oude rotten in de investeringswereld als Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller hebben de munt al aangeprezen als belegging.

Mati Greenspan, oprichter van Quantum Econonomics, stelt:

Het verschil tussen de rally nu en die van 2017 is dat de markt destijds werd gedreven door speculatie in de particuliere sector terwijl deze nu ondersteund wordt door bedrijven en miljardairs.

Wat nu?

Er zijn tal van torenhoge voorspellingen die gaan van $100 000 volgend jaar tot $1 miljoen in 2025, maar over één ding zijn de crypto-experts het wel eens. In de nabije toekomst zal bitcoin volgens hen haar all time high doorbreken.

Pascal Gauthier van Ledger denkt dat deze rally langer zal standhouden dan die van 2017. Bitcoin krijgt steeds meer erkenning en zal daardoor niet zomaar verdwijnen. Steeds meer bedrijven gaan zich focussen op bitcoin wat de prijs enkel maar positief kan beïnvloeden.

Ook de Covid-19 pandemie zal een invloed blijven hebben op bitcoin. Crypto-fans vergelijken bitcoin steeds vaker met veilige havens zoals goud, waar beleggers naar toe vluchten in tijden van economische turbulentie. Zij beweren dat Covid-gerelateerde stimuleringsmaatregelen de populariteit van de dollar en de euro doet verminderen, waardoor beleggers naar de cryptomarkt zullen trekken.

Greenspan besluit:

Een nieuwe all time high is niet alleen mogelijk, er wordt verwacht dat dit elk moment kan gebeuren.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties