Bitcoin zet zijn parabolische stijging van 2020 dit jaar zonder moeite verder. Verschillende analisten zijn van mening dat de volgende stap zal zijn om een wijdverspreid betaalmiddel te worden. Volgens Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, is dit echter niet noodzakelijk.

Bitcoin is oorspronkelijk ontworpen als betaalmiddel. Hoewel je vanaf woensdag bitcoin kan gebruiken om een Tesla te kopen, wordt de munt over het algemeen nog steeds weinig gebruikt om handel mee te drijven.

Scaramucci denkt dat het voor bitcoin niet noodzakelijk is om een wijdverspreid betaalmiddel te worden. Volgens hem kan bitcoin perfect floreren als het louter wordt gebruikt als store of value.

Amerikaanse monetaire en fiscale stimuleringsprogramma’s, die zijn gelanceerd om de Covid-19 crisis te bestrijden, kunnen van bitcoin ook een aantrekkelijke hedge maken tegen de erosie van de waarde van de dollar.

Digitale dollar

De Trump-regering had een breed gedragen negatieve kijk op bitcoin vanwege de theoretische bedreiging voor de status van de dollar als de facto mondiale reservevaluta. Bitcoin heeft echter nog een zeer lange weg te gaan voordat het een reëel gevaar vormt voor de dollar.

Toch overwegen centrale bank over de hele wereld nu, waaronder ook de Federal Reserve, om hun eigen digitale geld uit te geven.

Scaramucci besluit:

Uiteindelijk komt er een digitale dollar.

Bron: Reuters

Foto: iStock

Reacties