Bitcoin bereikte op dinsdag een nieuwe all time high van meer dan $63 000. De stijging wordt deels gedreven door de langverwachte beursgang van Coinbase die op 14 april zal plaatsvinden.

De prijs van bitcoin klom tot $63 236, volgens gegevens van Coin Metrics, voordat het iets afzwakte tot $62 877.

Woensdag zal de langverwachte beursgang van Coinbase plaatsvinden. Het bedrijf zou op maar liefst $100 miljard gewaardeerd kunnen worden. Cryptobeleggers prijzen de IPO van Coinbase als een belangrijke mijlpaal voor de industrie na jaren van scepticisme op Wall Street.

Marcus Swanepoel, CEO en medeoprichter van cryptoplatform Luno, stelt:

De IPO van Coinbase zal het vertrouwen en de transparantie in de cryptosector vergroten.

Altcoins

Niet enkel bitcoin maar ook enkele andere cryptocoins, ook wel altcoins genoemd, kenden een forse stijging.

Ethereum, de tweede grootste munt, bereikte ook een nieuwe recordhoogte van $2 230. Ethereum is dit jaar bijna verdrievoudigd, deels dankzij de rol als primaire betaalmethode die wordt gebruikt bij het verhandelen van NFT’s.

Hiernaast kende Dogecoin ook een forse stijging. Op het hoogste punt steeg de prijs met meer dan 25% ten opzichte van de vorige dag.

De oprichters van Dogecoin bedachten de munt aanvankelijk als grap, gebaseerd op bekende shiba inu-meme. De cryptomunt is echter immens populair geworden onder Redittors, dezelfde groep beleggers die verantwoordelijk waren voor de forse stijging van onder andere GameStop.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties