Bitcoin doorbrak op dinsdag opnieuw de barrière van $50 000. Dit was voor het eerst sinds september toen de munt kelderde uit angst voor regelgeving in de Verenigde Staten en China.

De bekende cryptomunt steeg zelfs door tot boven de $51 000. De grens van $50 000 was een belangrijk psychologisch weerstandsniveau voor traders. In de maand oktober steeg bitcoin reeds met 14% en voor heel 2021 noteert de munt aan een winst van meer dan 70%.

Sinds vrijdag is de cryptomarkt opnieuw beginnen stijgen. Beleggers speculeren op een forse run in het laatste kwartaal van dit jaar. Teddy Vallee, CIO bij Pervalle Global Capital, verwacht dat het momentum het hele kwartaal zal aanhouden, als een grote aandelencorrectie het niet in  de weg staat.

Too big to ignore

De rally komt na de positieve opmerkingen van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell. Powell verklaarde in een hoorzitting van het House Committee on Financial Services dat hij niet van plan is om cryptocurrencies in de Verenigde Staten te verbieden, zoals China herhaaldelijk gedaan heeft.

Hiernaast heeft Wall Street een reeks bullish-commentaren gegeven ter ondersteuning van de rally. Bank of America noemde de cryptosector “too big to ignore” voor beleggers en instellingen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties