Bitcoin steeg op maandag opnieuw met 3% tot boven de $57 000. Hiermee verlengde de bekendste cryptomunt zijn twee weken durende rally. Door deze nieuwe stijging noteert bitcoin nu aan het hoogste niveau sinds mei.

De comeback komt te midden van een toenemende hoop en verwachtingen dat een bitcoin futures ETF binnenkort zou kunnen worden goedgekeurd. Hiernaast hebben de voorzitters van de Federal Reserve en de Securities and Exchange Commission verklaard dat zij niet van plan zijn om bitcoin volledig te verbieden, wat beleggers aanmoedigde.

Nieuwe ATH

Bitcoin staat voor oktober op een winst van 31%. Voor het gehele jaar noteert de munt aan een winst van 98%. Velen verwachten dat deze rally de deur opent naar een nieuwe all time high. Ned Davis merkte echter op dat bitcoin de neiging heeft om gemiddeld elke 40 dagen een correctie te hebben.

De laatste stijging volgt op een uitbraak boven de weerstand van begin september. Voor beleggers die willen instappen raadt Katie Stockton van Fairlead Strategies aan om enkele weken te wachten. Bitcoin zou op korte termijn immers kunnen terugvallen tot de steun die rond het niveau van $47 000-$48 000 ligt.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties