Bitcoin heeft de magische kaap van $50 000 op een haar na gemist. Hiermee zet het zijn verbluffende rally verder, die de munt dit jaar met bijna $20 000 heeft doen stijgen.

De digitale munt bereikte op zondag een nieuwe recordhoogte van $49 714,66 waarna bitcoin wat gas terugnam.

Beleggers hebben de prijs van bitcoin tijdens de pandemie omhoog doen schieten. Een belangrijke reden hiervoor is het ultrasoepele monetaire beleid van de Federal Reserve. De centrale bank heeft de rente in maart 2020 tot bijna 0% verlaagd en er wordt verwacht dat deze nog een zekere periode op dit lage niveau zal blijven.

Door deze lage rente en de enorme geldcreatie van de centrale bank, zal de Amerikaanse dollar in de toekomst naar verwachting ernstig verzwakken.

Hierdoor zochten beleggers hun toevlucht tot alternatieve beleggingen zoals bitcoin. Er is namelijk een limiet op het aantal bitcoin dat kan gedolven worden. Beleggers geloven dat zodra deze limiet bereikt is, de prijs van de digitale munt alleen nog maar kan stijgen.

Elon Musk

Een belangrijke drijfveer van de stijging op de cryptomarkten is onder andere de belangstelling van Tesla baas, Elon Musk. Tesla heeft onlangs $1,5 miljard aan bitcoin aangekocht. Hiernaast tweet Musk regelmatig over bitcoin maar ook over andere munten als bijvoorbeeld dogecoin.

Hoewel de tweets van Musk de cyptomarkt in de belangstelling brengen, kunnen deze tweets toch nefast zijn voor de brede cryptomarkt. De tweets van Musk over dogecoin, die de munt op korte tijde fors kunnen doen stijgen, hebben niet zelden een sarcastisch kantje. Door deze sarcastische tweets kunnen institutionele beleggers het vertrouwen verliezen in digitale valuta.

Anthony Scaramucci – oprichter van Skybridge Capital – heeft een groot belang in bitcoin, maar zelfs hij zegt dat particulieren twee keer moeten nadenken alvorens al hun spaargeld in de digitale munt te investeren. Hij benadrukte dat bitcoin zeker een solide aanvulling kan zijn voor een beleggingsportefeuille, maar dat je hiervoor moet beschikken over stalen zenuwen.

Scaramucci besluit:

Dit kan een enorme zeepbel zijn. Beleggers moeten voorbereid zijn op een hoge volatiliteit en op het verliezen van hun kapitaal.

Bron: CNN
Foto: iStock

Reacties