De bitcoin-koorts is weer helemaal terug van weggeweest. De virtuele munt zet het ene na het andere record neer. Ook BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, is begonnen met het betreden van de cryptomarkt.

Rick Rieder, CIO van BlackRock, vertelde aan CNBC dat de vermogensbeheerder stilaan de cryptomarkt aan het verkennen is. De verklaringen van Rieder komen op de dag dat bitcoin voor het eerst door de $51 000 brak.

In januari heeft BlackRock bitcoin-futures toegevoegd als een potentiële belegging voor twee van zijn fondsen, zo blijkt uit filings bij de Security and Exchange Commission.

Naast BlackRock zijn er nog tal van andere financiële instellingen die hun eerste stappen op de cryptomarkt hebben gezet. BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten, zal later dit jaar een afdeling voor digitale activa lanceren.

Mastercard is dan weer van plan om een aantal cryptocurrencies op zijn netwerk te ondersteunen.

Store of value

Eén van de redenen voor de sterke stijging van bitcoin is volgens Rieder dat mensen op zoek zijn naar goede “stores of value”. Beleggers zijn op zoek naar activa die kunnen stijgen wanneer de inflatie hoger wordt en de schuldenlast van verschillende landen steeds groter wordt.

Rieder benadrukt wel dat een belegger niet blindelings “all-in” moet gaan in bitcoin. In een goed gediversifieerde portefeuille kan het echter wel een goed idee zijn een om klein deel toe te wijzen aan bitcoin of andere crypto’s.

BlackRock heeft zich eerder al positief uitgelaten over bitcoin. Rieder vertelde in november aan CNBC dat hij gelooft dat bitcoin de plaats van goud voor een groot deel zou kunnen innemen. Vooral jonge beleggers schakelen massaal over van goud naar bitcoin.

Rieder besluit:

Een deel van je cash omwisselen in crypto lijkt me zeker zinvol.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties