De bitcoin-rollercoaster duurt voort. De prijs van de bekendste cryptomunt bereikte vorige week een nieuwe all time high van bijna $42 000. Hierna deed er zich een forse correctie van meer dan 20% voor. In de afgelopen dagen is bitcoin echter weer op weg naar $40 000.

Bitcoin profiteert duidelijk van de recente zwakte van de dollar en de verwachting dat de Federal Reserve de rente nog enkele jaren heel laag zal houden. Dit vertrouwen wordt versterkt door het feit dat grote financiële instellingen als BlackRock bitcoin het goud van de 21e eeuw noemen.

Bulls wijzen ook op het feit dat betaaldiensten als PayPal en Square het hun klanten mogelijk maken om te handelen in bitcoin. Hiernaast prijzen bekende investeerders zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller bitcoin aan als belegging.

De belangstelling voor bitcoin van bekende beleggers en grote bedrijven is een reden waarom bitcoin-believers geloven dat de huidige rally verschilt van deze van in 2017. De prijs steeg toen tot bijna $20 000 waarna de munt crashte tot $3 500.

Jai Bifulco van cryptobedrijf Kinesis stelt:

De recente stijging is toe te schrijven aan een grootschalige institutionele betrokkenheid.

Bubbel of niet?

Sommige experts zijn van mening dat bitcoin nog een aanzienlijk opwaarts potentieel heeft. De Covid-19 crisis zou kunnen zorgen voor een extra positieve impuls.

Volgens Don Guo, CEO van Broctagon Fintech Group, heeft de economische onzekerheid van de pandemie geleid tot een toevloed van investeerders die andere activa zoeken dan deze van op de traditionele markten.

Uiteraard is niet iedereen ervan overtuigd dat de prijs van bitcoin kan blijven stijgen.

In het verleden werd bitcoin gedefinieerd als een online betalingssysteem. Vandaag de dag is de perceptie een stuk ingewikkelder. Volgens Alex Pickard, vicepresident bij Research Affiliates, is bitcoin, net zoals goud, een activa voor speculatie en niet echt een beleggingsinstrument.

Pickard voegde hieraan toe dat bitcoin misschien wel gewoon een zeepbel is die gedreven wordt door FOMO en de hoop op snel geldgewin.

Beide benaderingen kunnen waar zijn. De tijd zal moeten uitwijzen welke kamp uiteindelijk gelijk zal krijgen.

Bron: CNN

Foto: iStock