Minder dan een jaar nadat het Indiase Hooggerechtshof het verbod van de Reserve Bank of India op cryptobedrijven ongedaan maakte, lijkt het standpunt van de centrale bank ten opzichte van digitale activa steeds positiever te worden.

Volgens een verslag van de RBI onderzoekt de centrale bank of er behoefte is aan een digitale versie van de fiatvaluta. De bank voegde hieraan toe dat zij, indien ze ontdekken dat hier nood aan is, zal nagaan hoe de digitale valuta kan ontwikkeld en gebruikt worden.

De RBI erkende de populariteit van cryptocurrencies wereldwijd maar benadrukte dat de Indiase toezichthouders er nog steeds sceptisch tegenover staan.

Ingewikkelde relatie

De Indiase regering heeft een gecompliceerde relatie gehad met digitale valuta. In maart 2020 vernietigde het Hooggerechtshof van het land het algemene verbod op crypto dat de centrale bank in 2018 had opgelegd.

Als reactie op deze uitspraak is het aantal exchanges in het land fors gegroeid. Velen blijven echter erg wantrouwig tegenover crypto’s.

Wanneer zo’n grote bank als RBI een digitale munt ontwikkelt, zou dit de adoptie van crypto’s in India en ver daarbuiten kunnen bevorderen. De bank voegde hieraan toe dat zij de adoptie zal proberen te vergroten door zich te focussen op millennials.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties