Veel beleggers verwijzen naar bitcoin als het digitale goud. Ook Ray Dalio, oprichter van het grootste hedge fund ter wereld Bridwater Associates, is hiermee akkoord. Hij maakt zich echter wel zorgen over een strenge regulatie voor de cryptomarkt.

Dalio onthulde in mei dat hij een niet nader genoemd bedrag aan bitcoin bezit. De investeerder was jarenlang een tegenstander van cryptocurrencies maar is uiteindelijk overstag gegaan. Toch is hij nog niet helemaal verkocht aan het concept.

Hoewel Dalio bitcoin steeds meer omarmt, blijft zijn favoriet goud. In 2019 schreef hij op LinkedIn dat het toevoegen van goud kan helpen om iemands portefeuille in balans te brengen omdat het zowel risicoverlagend als rendementsverhogend is. Vorig jaar stortte Bridgewater in het tweede kwartaal meer dan $400 miljoen in goud.

Bitcoin kan volgens Dalio echter ook dienen als een bescherming tegen inflatie. Als hij moet kiezen, kiest hij toch voor goud vanwege de lange geschiedenis van goud als een “store of value”.

Regulatie

Hoewel Dalio bitcoin niet meer volledig de rug toekeert, acht hij de kans redelijk dat bitcoin uiteindelijk verboden zal worden door de federale overheid. Hij haalt hiervoor  een precedent aan van in 1934. In dit jaar tekende president Franklin D. Roosevelt de Gold Reserve Act. Hiermee werd al het goud in privébezit van het land, overgedragen aan het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Dalio is niet alleen in zijn mening. Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, is eveneens geen fan van cryptocurrencies en noemde ze in april nog instrumenten voor speculatie.

Bron: CNBC

Foto: iStock