De bitcoin bulls lijken de scepter weer van de bears over te nemen. Bitcoin doorbrak zondag opnieuw het psychologisch belangrijke niveau van $50 000. Sinds medio juli is de bekendste cryptomunt met meer dan 50% gestegen.

Hoewel bitcoin zijn piek van $64 000 nadert, gelooft Anthony Pompliano van Pomp Investments dat de stijging nog niet op zijn einde loopt. Hij verklaarde aan CNBC dat hij dit jaar nog een zeer snelle stijging verwacht.

Pompliano wijst naar de bitcoin rally van 2017 als voorbeeld. Hij legt uit dat tijdens deze bullrun de prijs van bitcoin in minder dan 20 dagen verdubbelde van $10 000 naar $20 000. Als dit scenario zich herhaalt, zou bitcoin dus kunnen verdubbelen van $50 000 naar $100 000.

Regelgeving

Hoewel de stijging van bitcoin robuust lijkt, kan de munt problemen blijven ondervinden van het risico op een verhoogde regelgeving. Amerikaanse wetgevers hadden het in de zomer gemunt op de industrie als onderdeel van de onlangs aangenomen infrastructuurwet met een zogenaamde cryptobelasting.

Volgens Kristin Smith, uitvoerend directeur bij de Blockchain Association, is het nog heel onduidelijk of er een verstrengde regelgeving komt en hoe die er dan zal uitzien.

Smith ziet het echter als een bemoedigend teken dat wetgevers op zoek zijn naar inkomsten uit digitale activa. Ze verwacht dat de crypto-industrie uiteindelijk een goede uitkomst zal krijgen op het regelgevende front. Indien Smith gelijk heeft, zou dit opnieuw een bullish teken zijn voor bitcoin en bij uitbreiding de hele cryptomarkt.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock

Reacties