Eerder dit jaar startte een heuse NFT-hype toen beleggers verwoed begonnen met het opkopen van NFT’s of non-fungible tokens. Het enthousiasme ging even snel weer liggen als het gekomen was. Nu lijkt de NFT-trein echter weer te zijn vertrokken.

NFT’s transformeren digitale kunstwerken en andere verzamelobjecten in one-of-a-kind, verifieerbare activa die makkelijk te verhandelen zijn op de blockchain. Bekende voorbeelden zijn de “Nyan Cat” GIF, die verkocht werd voor $600 000, en de eerste tweet van Twitter CEO Jack Dorsey die verkocht werd voor $2,9 miljoen.

Hierna ebde het enthousiasme echter weer weg. Het leek erop dat wat sommigen een speculatieve zeepbel noemden, uit elkaar was gespat. Vorige maand nam de belangstelling voor NFT’s uit het niets weer toe, wat lijkt te zorgen voor een nieuwe hype.

De maandelijkse verkoop op OpenSea, het meest populaire platform voor de handel in NFT’s, bereikte in augustus een nieuwe all time high van $3,4 miljard. September is al de op één na beste maand, met tot nu toe een omzet van $485 miljoen.

Celebrities

De aandacht van beroemdheden heeft geholpen om de NFT-hype te voeden. NBA-ster Steph Curry betaalde naar verluidt $180 000 voor een NFT van Bored Ape Yacht Club, één van de meest in het oog springende NFT-projecten.

Volgens Danny Adkins, medeoprichter van MomentRanks, helpen mensen als Curry om digitale merken als Bored Ape te valideren. Hierdoor krijgen ze het prestige dat beroemdheden gewoonlijk verlenen aan merken als Gucci of Supreme.

Adkins stelt:

NFT’s zijn het nieuwe hebbeding voor atleten en beroemdheden.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties