Anne Boden, CEO van de Britse fintech startup Starling, maakt zich zorgen over cryptocurrencies. Volgens Boden zijn sommige crypto-exchages ronduit gevaarlijk en moet de financiële sector zeer waakzaam blijven voor fraude op de ongereguleerde cryptomarkt.

De opmerkingen van Boden komen nadat Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, door de Britse waakhond voor financiële diensten werd verboden om gereguleerde activiteiten uit te voeren in het Verenigd Koninkrijk.

Starling, dat opgericht is in 2014, is één van de bekendste “challengerbanken” van het Verenigd Koninkrijk. Challengerbanken zijn een nieuwe lichting kredietverstrekkers die de markt willen opschudden met online-only betaalrekeningen.

Britcoin

Ondanks haar terughoudende houding ten opzichte van crypto, gelooft Boden echter wel dat er een toekomst is voor digitale munten. Zo noemde ze bepaalde digitale munten, zonder specifiek namen te noemen, zeer interessant.

Hiernaast volgt Starling de ontwikkelingen van een Britse digitale munt, de zogenaamde “Britcoin”, op de voet. De Bank of England is volop bezig met een onderzoek om na te gaan of een digitale versie van de Britse pond een interessante denkpiste is.

Boden besluit:

Wanneer de cryptosector veiliger wordt, zullen de meeste banken crypto volledig omarmen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties