Ook na het weekend ging de daling van de cryptomarkt verder. Bitcoin daalde tot onder de $33 000, wat het laagste punt was sinds juli. Sinds de piek van in november ging er reeds $1,4 biljoen aan waarde in rook op in de cryptomarkt.

Cryptocurrencies bewegen de laatste tijd in tandem met de aandelenmarkt. Sinds het begin van dit jaar zijn deze stevig beginnen dalen en hebben net hun slechtste week sinds maart 2020 achter de rug. Beleggers verkopen massaal risicovollere activa omdat ze zich voorbereiden op een strakker monetair beleid van de Federal Reserve.

Beleggers beoordelen ook de impact van verdere regulering op de cryptomarkt. Vorige week publiceerde de Russische centrale bank een voorstel om het gebruik en het minen van cryptocurrencies in het land te verbieden.

Wat nu?

Volgens Vijay Ayyar van Luno zal bitcoin gezien het huidige marktsentiment waarschijnlijk het bereik van $30 000 – $32 000 testen. Als de munt een week boven de $30 000 kan blijven, zou er een basis gevormd kunnen worden. Het kan echter wel nog enige tijd duren voordat de markt opnieuw bullish wordt, gezien het gebrek aan vertrouwen over het hele spectrum.

Verschillende andere analisten hebben gezegd dat ze $30 000 zien als het volgende steunniveau voor de cryptocurrency om te testen. Analist van John Roque van 22V Research zei echter dat bitcoin ook nog verder zou kunnen dalen. Hij heeft ook $30 000 als doel gebruikt, maar merkte op dat de mediane historische bearmarkt voor bitcoin 70% lager is. Bitcoin is momenteel ongeveer 40% verwijderd van zijn all time high.

Op het moment van schrijven noteert bitcoin echter opnieuw aan een winst van 3% en is de kaap van $35 000 overschreden.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Comments