Na een zeer volatiele en moeilijke week voor de cryptomarkt, bracht het weekend geen verbetering. De hele markt daalde opnieuw met dubbele cijfers nu de kans op een verhoogde regelgeving in China en de Verenigde Staten steeds groter wordt.

Bitcoin daalde op zondag met meer dan 15% tot zo’n $32 000. Bij ethereum, XRP en dogecoin waren de verliezen nog groter. Al deze cryptomunten lieten een verlies van meer dan 25% optekenen.

Negatieve ontwikkelingen

De recente sell-off van bitcoin is een grote ommekeer voor de cryptocurrency, die aan populariteit leek te winnen bij grote banken en beursgenoteerde bedrijven op Wall Street. Deze maand werd bitcoin echter getroffen door een reeks negatieve ontwikkelingen.

Tesla CEO Elon Musk, die het bullish sentiment mee aanwakkerde toen zijn bedrijf voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht, deelde de cryptomarkt eerder deze maand een klap uit. Musk kondigde aan dat Tesla bitcoin niet meer zal accepteren als betaalmiddel vanwege de impact die het minen van bitcoin heeft op het milieu.

Hiernaast bleek uit een rapport van JPMorgan dat grote institutionele beleggers bitcoin aan het verkopen waren ten gunste van goud. Dit nieuws riep vragen op over de institutionele steun voor de cryptocurrency.

Tot slot kondigde China en de Verenigde Staten aan dat hun overheden aan het werken zijn aan een verhoogde regelgeving voor de handel in cryptomunten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties