Bitcoin kende een enorm volatiele week, zelfs in cryptotermen. Strategen verwachten echter niet dat de rust snel zal terugkeren. Ze verwachten dat bitcoin nog steeds stijgingen en dalingen met dubbele cijfers zal kennen in de komende weken.

Hoewel de cryptomarkt wordt gekenmerkt door volatiliteit, was het lang geleden dat bitcoin nog zo’n sterke daling te verwerken kreeg. Op woensdag daalde de munt met 30% tot ongeveer $30 000. Dit is nog minder dan de helft van de recordhoogte van $64 000 van in midden april.

De laatste keer dat bitcoin een daling van deze omvang zag, was in maart 2020, op het hoogtepunt van de Covid-19 pandemie.

Volatiliteit zal aanhouden

Tot nu toe zijn er dit jaar 39 dagen geweest met dagelijkse schommelingen van 5% of meer, in beide richtingen, aldus Coin Metrics. In heel 2020 waren er echter maar 42 van zulke dagen. De verhoogde regelgevende druk en het technische plaatje wijzen er volgens analisten op dat er nog meer wilde handelsdagen zullen volgen.

De recente schommelingen kwamen er te midden van een verhoogde regelgevende controle in de Verenigde Staten en China. De Federal Reserve zal binnenkort een document uitbrengen waarin het zijn eigen onderzoek naar een CBDC uiteenzet. Hiernaast hebben de Chinese autoriteiten aangegeven om hard op te treden tegen het minen en het verhandelen van cryptocurrencies.

Elon Musk maakte ook een bijna 180 graden draai ten opzichte van bitcoin. Musk kondigde aan dat Tesla bitcoin niet langer zal accepteren als betaalmiddel omdat het bedrijf zich zorgen maakt over de impact van bitcoin op het milieu.

Strategen geloven hierdoor dat beleggers zich moeten voorbereiden op een nieuwe daling die de bodem van vorige week weer uittest.

Julian Emanuel, aandelen- en derivatenstrateeg bij BTIG, stelt:

Het is best mogelijk dat bitcoin zijn bodem van vorige week opnieuw zal uittesten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties