Op vrijdag vestigde bitcoin nog een nieuw record van bijna $42 000. Hierna werd het startschot voor een forse daling gegeven. Op maandag noteerde bitcoin aan $31 000, wat een daling van meer dan 20% vertegenwoordigd. Bitcoin bevindt zich theoretisch gezien dus in een berenmarkt, hoe vreemd dit ook klinkt.

Als we het verloop van de afgelopen maanden bekijken, noteert de munt wel nog steeds aan een forse winst. Vooral de laatste weken kende bitcoin een enorme stijging. De daling van maandag kan wel zorgen voor zenuwachtigheid op de cryptomarkt.

Volgens Naeem Aslam, analist bij AvaTrade, is er echter geen reden tot paniek. De daling in de afgelopen dagen is gewoon een gezonde correctie die eigenlijk al veel eerder had moeten plaatsvinden.

James Putra, vice-president bij TradeStation Crypto, stelt:

Het is beangstigend als de prijs van bitcoin steil omhoog gaat. Deze daling was gewoon nodig.

Koopmoment

Bitcoin noteert nog steeds op een winst van meer dan 10% in 2021. In de afgelopen maanden is de munt met ongeveer 300% gestegen.

Aslam zei in een rapport dat bitcoin nog zou kunnen dalen tot $30 000 of zelfs tot $28 000 voordat de bodem bereikt is.

Volgens Aslam is het nu niet verstandig om te beginnen panikeren. Het is noodzakelijk om deze gebeurtenis vanuit een optimistisch standpunt te bekijken. Aslam is ervan overtuigd dat de bullrun nog niet voorbij is en dat de daling misschien wel een goed koopmoment kan zijn.

Aslam stelt:

Ik ben ervan overtuigd dat bitcoin weldra zijn reis naar de top zal hervatten.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties