De cryptomarkt staat al een tijdje onder druk door de bezorgdheid over een verhoogde regelgeving. Volgens cryptomiljardair Wu Jihan zou extra regelgeving echter zeer gezond kunnen zijn voor de cryptosector.

In april noemde Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, cryptocurrencies nog investeringsvormen die enkel gebruikt worden voor speculatie. Ondertussen is de crypto-crackdown van China al aan de gang sinds 2017. Dit jaar is deze echter wel fors geïntensiveerd.

Hoewel de meeste beleggers daarom met angst kijken naar een verhoogde regelgeving voor de cryptomarkt, is dit voor Wu Jihan niet het geval. Wu, medeoprichter van Matrixport en cryptomiljardair, verklaarde dat een verhoogde regelgeving ervoor zou zorgen dat de slechte actoren worden uitgeroeid en de reputatie van de sector beter wordt.

Wu stelt:

Op lange termijn zal de cryptomarkt de vruchten plukken van een verhoogde regelgeving.

Singapore

Zorgen over een verhoogde regelgeving hebben zwaar gewogen op het sentiment van cryptobeleggers en zetten de prijzen van cryptocurrencies zwaar onder druk. Bitcoin steeg in het eerste deel van 2021 tot een recordhoogte maar sloot de eerste helft van het jaar af met een verlies van bijna 50% ten opzichte van dat record.

Terwijl toezichthouders in de Verenigde Staten en China hun toezicht op de cryptomarkt hebben opgevoerd, zei Wu dat Singapore daarentegen crypto’s steeds meer omarmd. Wu noemde het land een wereldwijd financieel centrum dat openstaat voor innovatie en financiële technologie.

Wu staat hierbij niet alleen met zijn mening. De Financial Times meldde dat verschillende cryptocurrencie-organisaties onderdak zoeken in de eilandnatie.

Wu besluit:

Singapore kan de hub van cryptocurrencies worden.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties