Na BNY Mellon en Morgan Stanley is Goldman Sachs de volgende grote bank die haar eerste stappen op de cryptomarkt zal zetten. Naar verluidt zal Goldman Sachs binnenkort particuliere vermogensbeheerklanten mogelijkheden bieden om in bitcoin en andere digitale valuta te beleggen.

Mary Rich, die op het punt staat het nieuwe hoofd van de digitale activa afdeling van Goldman Sachs te worden, zei in een interview met CNBC dat Goldman Sachs ergens in de komende drie maanden zal beginnen met het aanbieden van cryptocurrencies aan beleggers.

Rich verduidelijkte dat Goldman Sachs naar een breed spectrum van investeringen kijkt, variërend van “fysieke” bitcoin tot derivaten.

Rich stelt:

Steeds meer klanten stellen uitdrukkelijk de vraag naar meer exposure in digitale activa.

Groeiende populariteit

De beslissing van Goldman Sachs benadrukt nog eens dat grote financiële instellingen cryptocurrencies beginnen te omarmen na jaren van scepsis vanwege het volatiele karakter.

De populariteit van cryptocurrencies wordt groter en groter. Steeds meer financiële en andere bedrijven verkennen de cryptomarkt. Tesla accepteert nu bitcoin als betaling en heeft hiernaast $1,5 miljard in cryptocurrencies gekocht.

Ondertussen verklaarden Uber en Mastercard dat zij van plan zijn om bitcoin te gaan accepteren als betaalmiddel. Ook BNY Mellon en BlackRock kijken naar de cryptomarkt. Tot slot kondigden Jay Z en Jack Dorsey, CEO van Twitter, aan dat zij werken aan een bitcoin ontwikkelingsfonds.

Naarmate meer financiële instellingen in bitcoin investeren, zullen naar verwachting meer bedrijven dit voorbeeld volgen. Sommige beleggers geloven dat het een goede bescherming kan zijn tegen inflatie en een zwakke dollar.

Mary Rich besluit:

We zitten nog steeds in de beginfase en niemand weet precies hoe de sector zich zal ontwikkelen. Ik denk wel dat het veilig is om te zeggen dat crypto’s een deel van onze toekomst zullen zijn.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties