De uitzonderlijk positieve week van bitcoin werd op vrijdag nog een beetje beter. Jack Dorsey, oprichter van Twitter, en rapper Jay Z kondigde aan dat ze samen een bitcoin-ontwikkelingsfonds gaan oprichten.

Dorsey stuurde het nieuws de wereld in met, hoe kan het ook anders, een tweet. Hij meldde dat het fonds zich zal richten op Afrika en India. Hiernaast verklaarde hij dat hijzelf en Jay Z niet de richting van het fonds zullen bepalen maar dat zij hiervoor op zoek zijn naar drie bestuursleden.

Jay Z en Dorsey investeren 500 bitcoin in het project, die momenteel een waarde hebben van zo’n $23 miljoen.

Bitcoin maakt reeds deel uit van de portefeuille van Dorsey. Zijn andere bedrijf, Square, kocht in oktober vorig jaar 4 709 bitcoin. Op dat moment hadden deze een waarde van $50 miljoen. Hiernaast kondigde een andere leidinggevende van Twitter aan dat het bedrijf andere toepassingen van de digitale munt bekijkt, waaronder de betaling van werknemers.

Tesla, Mastercard en BNY Mellon

Naast de aankondiging van Dorsey en Jay Z waren er nog andere gebeurtenissen die de prijs van bitcoin een stevige boost gaven.

Het meest waardevolle autobedrijf op de beurs, Tesla, kondigde op maandag aan dat het een deel van zijn cash aanhoudt in bitcoin. Ook zou het bedrijf binnenkort wellicht cryptocurrencies accepteren als betaling voor zijn auto’s.

Mastercard kondigde op woensdag aan dat het een aantal cryptocurrencies direct zou ondersteunen op zijn netwerk op een bepaald punt later dit jaar.

Tot slot meldde BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten, op donderdag dat de bank een afdeling “digitale valuta” heeft opgericht. Op een niet nader gespecifieerde datum later dit jaar zal deze afdeling klanten helpen met de groei van digitale activa.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties