Steeds meer banken en investeerder zetten hun eerste stappen op de cryptomarkt. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, blijft echter een scepticus als het over bitcoin gaat.

Volgens Dimon heeft bitcoin geen intrinsieke waarde. De regelgevers zullen de munt hiernaast uiteindelijk tot op het bot reguleren, aldus Dimon. Dimon denkt dat bitcoin nog wel even zal blijven bestaan, maar dat het op een bepaald punt volledig verboden zal worden, zoals China onlangs gedaan heeft.

Ondanks de kritiek van Dimon zijn de klanten van JPMorgan wel geïnteresseerd in bitcoin en andere cryptocurrencies. In februari 2019 zei JPMorgan dat het een digitale valuta JPM Coin zou uitrollen. Hiernaast creëerde de bank in oktober 2020 een nieuwe eenheid voor blockchain-projecten. Tot slot begon het zijn vermogensbeheerklanten toegang te geven tot cryptofondsen.

Dimon stelt:

Ik heb helemaal niets met bitcoin.

Regelgeving

Onlangs heeft de Amerikaanse regering zijn focus op het reguleren van de cryptomarkt verhoogd. In september kondigde de Biden-regering plannen aan om acties en sancties voor de bereiden tegen infrastructuur die cryptocurreny ransomware-aanvallen faciliteert.

Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission, heeft hiernaast plannen geopperd om een reeks regels voor de sector op te stellen.

Hoewel de schrik voor extra regelgeving er goed inzit, stellen sommige financiële experts dat goed doordachte regelgeving echter gunstig zou zijn. Wanneer men wilt dat crypto meer mainstream wordt, is regelgeving een noodzakelijke eerste stap.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties