Afgelopen mei was de slechtste maand voor bitcoin in bijna 10 jaar tijd. Bitcoin daalde met 37% en noteert 43% lager dan haar piek van in april. Volgens Nikolaos Panigirtzoglou, strateeg en bitcoin-expert bij JPMorgan, is de crash echter nog niet voorbij.

Ook afgelopen weekend had bitcoin het nog steeds lastig. De prijs begon zaterdag op $36 311 en dook kort hierna naar een dieptepunt van $33 633. Maandagavond steeg bitcoin opnieuw tot boven de $36 000, maar bleef de volatiliteit hoog.

De cryptomarkt kende een verschrikkelijke maand mei. De markt werd verpletterd onder het gewicht van negatieve tweets van Elon Musk en de angst voor een dreigende overheidsregulering uit de Verenigde Staten en China.

Panigirtzoglou denkt dat de crash van bitcoin in mei de institutionele vraag sterk heeft verzwakt. Hierdoor zullen de prijzen voorlopig onder druk blijven staan. De analist verwacht dat bitcoin zich op middellange termijn zou kunnen dalen tot onder de $25 000.

Risico

Coinbase CFO Alesia Haas verklaarde bij Yahoo Finance dat de crash op de cryptomarkt moet dienen als een herinnering aan de verhoogde risico’s bij het beleggen in crypto’s.

Deze markt wordt gekenmerkt door een hoge volatiliteit, die vele malen hoger ligt dan op de traditionele aandelenmarkten. Schommelingen van 10% of meer zijn geen uitzondering op de cryptomarkt.

Haas stelt:

De nieuwe crypto-beleggers leken even vergeten te zijn dat crypto zeer volatiel is, zowel naar boven als naar beneden.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock

Reacties