Jarenlang was JPMorgan sceptisch tegenover bitcoin. De bank lijkt uiteindelijk overstag te gaan en bitcoin te omarmen. Een groep analisten van de bank denkt dat de munt op termijn een alternatief kan worden voor goud.

Wanneer mensen bitcoin effectief als alternatief zullen zien voor goud, zal dit de prijs een enorme positieve impuls geven. De analisten verwachten een verdubbeling of zelfs een verdrievoudiging als de huidige trends zich doorzetten.

De voorspelling van de JPMorgan is opmerkelijk gezien het scepticisme van de bank tegenover bitcoin. CEO Jamie Dimon noemde bitcoin in 2017 zelfs een oplichting en verklaarde iedereen te ontslaan die handelde in de digitale munt omdat dit een teken van domheid zou zijn.

De positieve houding van JPMorgan is mede ingegeven door de recente beslissing van PayPal om bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Hiernaast heeft Square, een andere Amerikaanse financiële dienstverlener, $50 miljoen aan crypto’s toegevoegd aan haar balans.

Alternatief voor goud

Een andere belangrijke factor is het feit dat bitcoin kan gezien worden als het digitale goud. Vooral de jongere generatie, zogenaamde millenials, verkiezen bitcoin boven goud.

De analisten stellen vast dat, als deze trend zich doorzet, bitcoin op termijn een te duchten concurrent kan worden van goud. Dit zou de prijs van bitcoin een forse opwaartse impuls kunnen geven.

De bank stelt:

Als meer beleggers bitcoin als alternatieve valuta gaan zien, kan de prijs verdrievoudigen op lange termijn.

JPMorgan sluit de investeringsnota af met een kleine waarschuwing. Op korte termijn lijkt bitcoin op dit moment wat overpriced. Hierdoor is de munt kwetsbaar voor winstnemingen. Als je echter investeert in de munt voor lange termijn, is dit geen probleem.

Bron: Fortune

Foto: iStock