Volgens de Amerikaanse zakenbank JPMorgan beschouwen verschillende professionele beleggers de Bitcoin nu al als een goed alternatief voor goud. Dat maakt de grootste Amerikaanse bank op uit geldstromen naar goud Exchange Traded Funds (ETFs) en de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

De Bitcoin wordt door velen (met name uit de crypto gemeenschap) als het digitale goud gezien. Bitcoins zouden dus een digitaal alternatief zijn voor het fysieke edelmetaal en daarmee een veilige plek voor kapitaal zijn.

Mchael Sonneshein, directeur bij Grayscale Investments, quoteerde JPMorgan in een tweet:

Wat de geldstroom naar het Grayscale Bitcoin Fonds indrukwekkender maakt, is wanneer je het vergelijkt met de geldstroom naar goud ETFs, die een kleine uitstroom zagen. Dit contrast ondersteunt het idee dat verschillende investeerders die in goud zaten, zoals familiekantoren, nu de Bitcoin zien als alternatief voor goud.

Bitcoin versus goud  geldstroom

De instroom van geld naar het bekendste Bitcoin fonds is te zien op de volgende grafiek, gedeeld door Sonneshein.

Te zien is dat sinds 2019 het aantal bitcoins onder beheer van Grayscale veel harder groeit dan het goud beheert door ETFs. Dat wijst er op dat bitcoins aan populariteit winnen ten opzichte van goud. Met name in de laatste maand, toen het goud beheert door ETFs lichtjes afnam terwijl het aantal bitcoins onder beheer juist hard steeg.

Sonneshein deelde onlangs dat ze een record instroom kenden van totaal 237 miljoen dollar aan kapitaal. In het derde kwartaal van 2020 zag Grayscale een instroom van meer dan een miljard dollar en voor heel 2020 staat dat nummer op bijna 3 miljard dollar.

Grayscale bijna goed voor 10 miljard dollar aan crypto’s

Totaal heeft Grayscale 9,1 miljard dollar aan cryptomunten onder beheer. In dit cijfer zit bijvoorbeeld ook de waarde van Ethereum verwerkt, hoewel het overgrote deel bij Grayscale in bitcoins ligt opgeslagen.

Bron: U Today

Foto: iStock

Reacties