De forse stijging van bitcoin meer dan $30 000 heeft iedereen met verstomming geslagen. JPMorgan, één van de grootste banken op Wall Street, denkt echter dat de munt nog veel verder zou kunnen stijgen.

In een nota die maandag werd gepubliceerd, maakte JPMorgan een gewaagd lange termijn koersdoel van $146 000. Een belangrijke reden hiervoor is dat bitcoin op termijn met goud zal concurreren als een veilige haven en store of value.

JPMorgan benadrukt wel dat de marktkapitalisatie van bitcoin hiervoor maal 4,6 zou moeten gaan. Om de marktwaarde van bitcoin op dat niveau te krijgen, zou de volatiliteit ervan aanzienlijk moeten dalen. Alleen dan zullen institutionele beleggers voldoende vertrouwen hebben om grotere delen van hun activa in bitcoin onder te brengen.

JPMorgan verklaart:

De volatiliteit van een activa is een belangrijke parameter voor het risicobeheer van institutionele beleggers. Hoe hoger de volatiliteit, hoe hoger het risicokapitaal dat door deze activa wordt verbruikt.

Andere situatie dan in 2017

Crypto bulls zijn er stellig van overtuigd dat de recente rally van bitcoin niet hetzelfde is als deze van in 2017. Bitcoin bereikte toen een record van bijna $20 000 maar daalde het volgende jaar met meer dan 70% tot $3 122.

Institutionele beleggers zijn in 2020 begonnen met het aankopen van bitcoin. Volgens de bulls kan dit een cruciale vertrouwensboost zijn voor de digitale munt. In 2017 kochten voornamelijk particuliere beleggers bitcoin en werd de rally door speculatie gedreven.

Sceptici zien de rally van 2020, waarbij de munt met meer dan 300% steeg, als een herinnering aan de uitzinnige cryptomarkt van 2017. Ze zien bitcoin als een speculatieve activa zonder intrinsieke waarde.

JPMorgan zit in het kamp van de stieren. Volgens de zakenbank bestaat er weinig twijfel over dat de onderscheidende factor van deze rally de grotere adoptie van institutionele beleggers is.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties