Miljardair en belegger Mark Cuban is één van de meest bekende voorstanders van cryptocurrencies. Cuban investeert in verschillende cryptobedrijven en bezit ook een mooie cryptoportefeuille. Cryptobeleggers geloven dat bitcoin uiteindelijk het digitale goud zal worden en ook Cuban gaat hiermee akkoord.

Cuban verklaarde dat bitcoin op termijn de safe have van de cryptosector zal worden. Het grote voordeel is volgens Cuban dat bitcoin geen enkele competitie heeft als store of value in de cryptomarkt. Cuban noemde bitcoin zelfs de beste store of value op de markt.

Volgens Cuban komt dit door de algoritmische schaarste waardoor het aanbod van bitcoin beperkt is. Hierdoor ziet Cuban bitcoin als een activa die in waarde zal stijgen naarmate de vraag toeneemt. Hij vergeleek bitcoin reeds eerder met goud en noemde bitcoin een betere store of value dan goud.

Ethereum

Hoewel Cuban in zowel bitcoin als ethereum heeft geïnvesteerd, verklaarde hij dat hij toch meer van ethereum houdt. Het ethereum-netwerk is immers geschikt voor een onbeperkt aantal toepassingen. Om deze te gebruiken moet je ethereum kopen terwijl bitcoin dit voordeel niet heeft.

Met de toepassingen verwijst bitcoin naar de smart contracts, decentralized finance en de handel in NFT’s. Voor Cuban waren smart contracts een enorme vooruitgang in de cryptomarkt.

Door de enorme toepassingen van ethereum raadt Cuban deze cryptovaluta dan ook aan voor beginners die net in de cryptomarkt stappen. Cuban verklaarde dat hij denkt dat ethereum beschikt over het grootste opwaartse potentieel.

Bron: CNBC
Foto: iStock