Hoewel de cryptomarkt op recordhoogte noteert, is nog steeds niet iedereen fan van de sector. Investeerder Mark Mobius is van mening dat cryptocurrencies geen investering zijn maar eerder een religie, dat enkel maar stand houdt door het geloof erin.

Mobius is niet de enige invloedrijke persoon die crypto’s afkraakt. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, heeft zich herhaaldelijk negatief uitgelaten ten opzichte van bitcoin. Hij noemde bitcoin onlangs nog waardeloos en “a fool’s gold”.

Miljardair en investeerder Paul Tudor Jones daarentegen gelooft dan weer wel in crypto. Hij verklaarde zelfs aan CNBC dat hij denkt dat bitcoin een beter bescherming tegen inflatie biedt dan goud.

Aandelenmarkt

Volgens Mobius pompen beleggers op dit moment hun geld in crypto omdat het nieuw is en mogelijk veel geld op korte termijn kan opbrengen. Hij verwacht echter dat beleggers op de lange termijn opnieuw zullen terugkeren naar de aandelenmarkten.

De investeerder zei dat hij momenteel opzoek is naar mooie kansen voor zowel software als hardware in India en Taiwan, wat zijn optimisme rond tech aanduidt.

Mobius verklaarde dat hij ook aandacht besteedt aan de Amerikaanse markten en gelooft dat deze nog hoger kunnen, ondanks het feit dat de Amerikaanse markt op recordhoogte noteert. Hij gelooft dat de Amerikaanse markt zal blijven groeien en benadrukt dat veel Amerikaanse bedrijven ook inzetten op opkomende markten.

Bron: CNBC
Foto: iStock