Bitcoin is één van de meest polariserende investeringen in de geschiedenis. Vraag het aan een scepticus en hij zal zeggen dat het een zeepbel is die uiteindelijk uit elkaar zal spatten. Vraag het aan een believer en hij zal zeggen dat het een zeepbel is die eeuwig zal blijven groeien.

Mike Novogratz, oprichter van cryptofonds Galaxy Digital, is één van ’s werelds grootste believers in het potentieel van cryptocurrencies. In een gesprek met CNN moedigde hij beleggers aan om voorbij de vaak enorme dagelijkse schommelingen van bitcoin te kijken en te focussen op het grotere plaatje.

Een groot deel van de aandacht voor bitcoin gaat over de onderliggende technologie. Novogratz denkt dat de cryptosector een nieuwe beleggersidentiteit vertegenwoordigt die verder gaat dan alleen maar de zoektocht naar rendement. Inzetten op bitcoin betekent geloven in een fundamentele verandering van de manier waarop geld vandaag werkt.

Hoewel bitcoin de grootste en populairste munt is, zijn er nog duizenden andere munten. Van de meeste van deze munten is Novogratz echter geen fan.

Novogratz stelt:

75% van de cryptomunten zal het volgende decennium waarschijnlijk niet halen.

Regelgeving

Hoewel de cryptosector gevuld is met hongerige investeerders en er volop mogelijkheden zijn om geld aan het werk te zetten, blijft er één donkere wolk boven de sector hangen: regelgeving.

Het is nog steeds niet duidelijk welke regelgevende instantie toezicht moet houden op de cryptomarkt. Een belangrijke reden hiervoor is de vraag of cryptocurrencies dan wel een effect of een valuta zijn.

Novogratz is niet per se een tegenstander van wat extra regelgeving. Enige regelgeving zou zeker nuttig zijn, maar hij wees wel op het belang van vrijheid om te blijven innoveren.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties