Ray Dalio, de beroemde oprichter van Bridgewater Associates, is nooit een grote fan geweest van bitcoin. Hier is nu echter verandering in gekomen. Hij noemde de virtuele munt een geweldige uitvinding en gaf toe dat bitcoin en crypto’s in het algemeen een goede bescherming tegen inflatie zouden kunnen zijn.

Dalio voegde eraan toe dat hij overweegt om in digitale activa te beleggen voor klanten die zich zouden willen beschermen tegen een waardedaling van valuta.

In een bericht aan klanten, dat Bloomberg News in handen kreeg, zei Dalio dat bitcoin een verbazingwekkend goede store of value is. Hij noemde bitcoin één van de weinige alternatieve “goudachtige” activa in een tijd van een toenemende behoefte hieraan.

Dalio stelt:

Een nieuw soort geld ontwikkelen dat zo snel aan populariteit wint, is een verbazingwekkende prestatie.

Activa met echte waarde

Bridgewater Associates is het grootste hedge fund ter wereld met een beheerd vermogen van zo’n $160 miljard. De firma wordt door institutionele beleggers en andere vermogende particulieren vertrouwd om stabiele rendementen te behalen, ongeacht de marktomstandigheden.

Net zoals de meeste hedge fundmanagers heeft Dalio zich in het verleden kritisch uitgelaten over bitcoin. In november 2020 bekritiseerde hij de munt vanwege zijn hoge volatiliteit en beweerde hij dat het nooit een echte use-case zou hebben.

In het bericht aan zijn klanten gaf Dalio toe dat bitcoin erin is geslaagd om zich te transformeren van een speculatief idee naar een activa met echte waarde.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock